Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z fasolą szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
marchewki 6 małych sztuk
pomidory 1,5 kg dojżałych
przecier pomidorowy 400 ml
masło klarowane 2 łyżki
fasolka szparagowa 0,5 kg
posiekany koperek 1/2 pęczka
sól i pieprz
makaron świderki

Porada

Zupę można także przygotować na rosole lub po prostu wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z fasolą szparagową

Skrzydełka umyć , zalać 1,5-2 l wody , dodać obrane marchewki gotować na wolnym gazie 60 min.

Pomidory sparzyć , obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać masło , smażyć pomidory do momentu aż się rozpadną , dodać przecier pomidorowy , pozostawić na gazie kolejne 2-3 min.

Bulion przecedzić do oddzielnego garnka.

Marchewki pokroić w paski.
Fasolę szparagową umyć , odciąć końce , każdy strąk przekroić na pół.

Do bulionu dodać pomidory oraz fasolkę , gotować do miękkości.

Wsypać koperek , doprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

Zupę podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak