Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
marchew
por
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
bazylia
przecier pomidorowy
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z bazylią

DO GARNKA WLEWAMY 2,5 LITRA WODY DODAJEMY MIĘSO I GOTUJEMY. PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINY I DODAJEMY MARCHEW POKROJONĄ W KOSTKĘ, KAWAŁEK PORA I WSYPUJEMY OPŁUKANY RYŻ, DODAJEMY JESZCZE KUCHARKA DO SMAKU, KILKA ZIAREN PIEPRZU I SOLI. CAŁOŚĆ GOTUJEMY PÓŁ GODZINY. PO TYM CZASIE DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY, TROCHĘ CUKRU I PRZYPRAWIAMY BAZYLIĄ. NA KONIEC MOŻNA DODAĆ ŚMIETANĘ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.03.2013 08:55
Moja zupka
Aneta41 30.11.2012 20:15
superowa
kuklik 26.11.2012 16:05
pychota
teresa18 23.11.2012 19:32
pysznie przyprawiona
Lemon 22.11.2012 22:56
uwielbiam
caffee_tea 22.11.2012 21:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak