Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa wieżyczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
jajko 4 szt
majonez 4 łyżki
ser żółty 150 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa wieżyczka

Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do nich majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w grubsze plastry. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na talerzach układamy plaster pomidora, na nim masę jajeczną. Następnie układamy starty ser. Przykrywamy kolejnym plastrem pomidora. Na niego ponownie układamy masę jajeczną i starty ser. Czynność powtarzamy do wykorzystania składników. Powstałe wieżyczki pomidorowe odstawiamy na 15 minut, żeby smaki przegryzły się. Tak przygotowane wieżyczki możemy podawać jako przystawkę na przyjęciach, na pewno będą wszystkim smakowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.04.2015 12:26
proste i fajne :)
ilka01 24.04.2015 11:28
wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak