Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka z kurczaka
-
marchew
-
pietruszka
-
seler
-
cebula
-
pomidory
-
przecier pomidorowy
-
koncentrat pomidorowy
-
mąka
-
śmietana
-
kostki rosołowe
-
sól
-
pieprz
-
ziele angielskie
-
Liść laurowy suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pomidorowa inaczej
W między czasie warzywa (marchew, pietruszka i seler) obieramy, i trzemy je na tarce. Pomidory kroimy w ósemki, a cebulę w ćwiartki.
Do gotującej się wody z mięsem dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Chwilę gotujemy i dodajemy wszystkie warzywa, a także dwie kostki rosołowe.
Wszystko gotujemy, tak długo, aż mięso będzie miękkie, a pomidory "się rozpadną". Następnie dodajemy przecier i koncentrat. Wszystko zagotowujemy.
Zagęszczamy zupę mąką i gotujemy chwilkę. Na koniec zabielamy zupę śmietaną.
Komentarze (3)