Pomidorowa inaczej

Pomidorowa inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

  • marchew

  • pietruszka

  • seler

  • cebula

  • pomidory

  • przecier pomidorowy

  • koncentrat pomidorowy

  • mąka

  • śmietana

  • kostki rosołowe

  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pomidorowa inaczej

Mięso płuczemy, wsadzamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Gotujemy i zbieramy pojawiające się na powierzchni wody szumowiny.

W między czasie warzywa (marchew, pietruszka i seler) obieramy, i trzemy je na tarce. Pomidory kroimy w ósemki, a cebulę w ćwiartki.

Do gotującej się wody z mięsem dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Chwilę gotujemy i dodajemy wszystkie warzywa, a także dwie kostki rosołowe.

Wszystko gotujemy, tak długo, aż mięso będzie miękkie, a pomidory "się rozpadną". Następnie dodajemy przecier i koncentrat. Wszystko zagotowujemy.

Zagęszczamy zupę mąką i gotujemy chwilkę. Na koniec zabielamy zupę śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Kuchareczka2 05.11.2012 12:44
pycha
kasiek 23.10.2012 07:57
taką pomidorową chętnie zjem
gusia1000 27.08.2012 12:53
Na pewno warto ją robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat