Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka
marchew
pietruszka
seler
cebula
pomidory
przecier pomidorowy
koncentrat pomidorowy
mąka
śmietana
kostki rosołowe
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa inaczej

Mięso płuczemy, wsadzamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Gotujemy i zbieramy pojawiające się na powierzchni wody szumowiny.

W między czasie warzywa (marchew, pietruszka i seler) obieramy, i trzemy je na tarce. Pomidory kroimy w ósemki, a cebulę w ćwiartki.

Do gotującej się wody z mięsem dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Chwilę gotujemy i dodajemy wszystkie warzywa, a także dwie kostki rosołowe.

Wszystko gotujemy, tak długo, aż mięso będzie miękkie, a pomidory "się rozpadną". Następnie dodajemy przecier i koncentrat. Wszystko zagotowujemy.

Zagęszczamy zupę mąką i gotujemy chwilkę. Na koniec zabielamy zupę śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 05.11.2012 12:44
pycha
kasiek 23.10.2012 07:57
taką pomidorową chętnie zjem
gusia1000 27.08.2012 12:53
Na pewno warto ją robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak