Pomidor faszerowany kuskusem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pomidor

  • pomidor

    2
  • kuskus

    1/4 szklanki
  • bulion warzywny

  • bazylia

  • tymianek

Sałatka

  • mix sałat

    garść
  • ogórek

    1/2
  • papryka czerwona

    1/2
  • cebula czerwona

    1/2
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Pieczone kartofle

  • kartofle

    3
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obciąć wierzch pomidorów i wydrążyć miąższ. Kuskus wymieszać z tymiankiem i bazylią zalać gorącym bulionem i poczekać, aż napęcznieje (ok. 5 minut). Nałożyć do pomidorów i przykryć wierzchami. Piec 10 minut w temp. 190 stopni.
Ziemniaczki wyszorować dokładnie szczoteczką, nie obierać. Pokroić w ósemki. Skropić olejem i piec 30 minut w temp. 200 stopni.
Przygotować sałatkę: pokroić w kostkę paprykę, cebulę w piórka, ogórka w półkrążki. Wymieszać z sałatą. Całość polać octem winnym zmieszanym z oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać na jednym talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 20.01.2016 22:36
zdrowa porcyjka i ładnie podana
ilka01 20.01.2016 22:12
super podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat