Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy karczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
konfitura 2 z pomarańczy
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy karczek

Kroki postępowania

1
Oczyścić mięso , umyć i osuszyć . Przygotować marynatę z oleju , konfitury ,soli, pieprzu .Natrzeć mięso .
Krok 1 - Pomarańczowy karczek foto
2
Zostawić zawinięte w lodówce minimum 2 godziny - a najlepiej na noc .
Zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 200 * C w piekarniku 1-1,5 godz.
Krok 2 - Pomarańczowy karczek foto
3
Wyjąć , zlać tłuszczyk z pieczenia ( najlepiej zrobić w folii dziurkę i przelać tłuszcz do miseczki przed odwijaniem ) .
Pokroić w plastry .
Podaję z surówką z selera z pomarańczą i ziemniakami .
Krok 3 - Pomarańczowy karczek foto
4
Uwielbiam mięsa doprawione konfiturą z gorzkich pomarańczy .Robię tak drób , ryby .Teraz przyszła pora na karkówkę .
Krok 4 - Pomarańczowy karczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 30.11.2013 23:31
mmm smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak