Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    700 g
  • Mój przepis na soczystą karkówkę Prymat

    1 opakowanie
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • olej

    5 łyżek
  • kapusta kiszona

    500 g

Do kapusty

  • grzyby suszone

  • wędzonka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami  foto
Przygotować wszystkie składniki. Kapustę kiszoną ugotować z grzybami i wędzonką.
Krok 2 - Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami  foto
Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać łyżkę musztardy i 4 łyżki oleju, całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami  foto
Karkówkę pokroić na 4 plastry i podsmażyć na 1 łyżce oleju z obu stron na bardzo rozgrzanej patelni przez 7-8 minut, aby się zarumieniła.
Krok 4 - Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami  foto
Podsmażoną karkówkę obtoczyć w marynacie, przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć aromatyczną kapustą i całość polać pozostałą marynatą. Przykryć pokrywą i piec na niższym poziomie piekarnika (opcja góra /dół) w temperaturze 180 stopni przez około 1h.
Krok 5 - Karkówka z musztardą i kapustą z grzybami  foto
Danie jest gotowe! Smacznego! Można podawać z opiekanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Suonatar 08.02.2015 14:36
Warto spróbować :)
DorotaZ 07.02.2015 10:58
Smakowicie wygląda:)
nulkaa22 07.02.2015 10:02
Pyszne! Bardzo kusi wyglądem.
miodunka 05.02.2015 13:52
Dobry pomysł na obiadek!!
Internetowa Kuchnia 04.02.2015 20:24
Fajny przepis
anka1988 04.02.2015 10:28
Ciekawie przyrządzona karkówka!
Aynana 27.01.2015 16:56
Super przepisik
anilewe13 26.01.2015 10:09
super przepis
Iwona32 20.01.2015 22:42
ciekawy pomysł
dollce 14.01.2015 16:22
pięknie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat