Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy dorsz

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 7 kawałkow
cebula biała 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 do smaku
sok z pomarańczy 3 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
brokuły 6 rózyczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy dorsz

Kroki postępowania

1
.Cebule obieram i kroję w kostkę.
Krok 1 - Pomarańczowy dorsz  foto
2
Kawałki dorsza przekładam do pojemnika, solę, pieprzę, dodaję majeranek, przyprawę do ryb.
Dodaje cebulę do ryby, polewam sokiem z pomarańcza.
Kawałki ryby dokładnie obtaczam w marynacie i wkładam do lodówki na noc.
Krok 2 - Pomarańczowy dorsz  foto
3
Na drugi dzień wyjmuje z marynaty i przekładam do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Pomarańczowy dorsz  foto
4
Układam plastry pomarańcza. Zapiekam 15 minut temp 200 stopni . Podaję z brokułem ugotowanym aldente.
Krok 4 - Pomarańczowy dorsz  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.05.2016 22:31
ładnie podane
Wiesława1 29.03.2015 14:17
Smacznie przyrządzone
jasiek 28.03.2015 19:51
dobra, lekka rybka
2milutka 28.03.2015 17:03
smakowite danie:)
ania2610 28.03.2015 16:17
fajna propozycja!
Edith85 28.03.2015 16:14
pięknie wygląda, mam nadzieję, że tak samo smakuje bo mam zamiar zrobić :D
wyattearp 28.03.2015 15:51
pychotka !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak