Pomarańczowy dorsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    7 kawałkow
  • cebula biała

    1 sztuka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 do smaku
  • sok z pomarańczy

    3 łyżki
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • brokuły

    6 rózyczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomarańczowy dorsz  foto
.Cebule obieram i kroję w kostkę.
Krok 2 - Pomarańczowy dorsz  foto
Kawałki dorsza przekładam do pojemnika, solę, pieprzę, dodaję majeranek, przyprawę do ryb.
Dodaje cebulę do ryby, polewam sokiem z pomarańcza.
Kawałki ryby dokładnie obtaczam w marynacie i wkładam do lodówki na noc.
Krok 3 - Pomarańczowy dorsz  foto
Na drugi dzień wyjmuje z marynaty i przekładam do naczynia do zapiekania.
Krok 4 - Pomarańczowy dorsz  foto
Układam plastry pomarańcza. Zapiekam 15 minut temp 200 stopni . Podaję z brokułem ugotowanym aldente.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 17.05.2016 22:31
ładnie podane
Wiesława1 29.03.2015 14:17
Smacznie przyrządzone
jasiek 28.03.2015 19:51
dobra, lekka rybka
2milutka 28.03.2015 17:03
smakowite danie:)
ania2610 28.03.2015 16:17
fajna propozycja!
Edith85 28.03.2015 16:14
pięknie wygląda, mam nadzieję, że tak samo smakuje bo mam zamiar zrobić :D
wyattearp 28.03.2015 15:51
pychotka !!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat