Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo-marchewkowe pancakes

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sok z pomarańczy 0,5 szkl
marchewka 0,5 szkl ( starta)
olej rzepakowy 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo-marchewkowe pancakes

Kroki postępowania

1
Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Krok 1 - Pomarańczowo-marchewkowe pancakes foto
2
Całe jajka zmiksować z solą i cukrem z ziarenkami wanilii.
Krok 2 - Pomarańczowo-marchewkowe pancakes foto
3
Następnie dodać sok z pomarańczy, startą marchewkę, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. (Gdy sok z pomarańczy jest mało słodki to do ciasta dodać trochę miodu lub cukru pudru)
Krok 3 - Pomarańczowo-marchewkowe pancakes foto
4
Wymieszać do połączenia się składników.
Krok 4 - Pomarańczowo-marchewkowe pancakes foto
5
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu łyżką nakładać małe porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor. Gdy na placuszkach pojawią się bąbelki powietrza, obrócić na drugą stronę.
Krok 5 - Pomarańczowo-marchewkowe pancakes foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.06.2017 10:47
idealne na śniadanie :)
mirosława4 28.06.2017 10:38
apetyczne !
Patrycja33 28.06.2017 10:37
super na śniadanko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak