Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe poduszeczki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
Blachę posypać mąką, wyciskać na nią 4-centymetrowe paski ciasta (po trzy obok siebie) ciasta za pomocą szprycy. Blachę wsadzić do piekarnika na ok. 10 minut, potem temperaturę zmniejszyć do 175 stopni i piec ciastka przez 20 minut. Czynność powtarzać do czasu zużycia ciasta.
Czekamy aż ciastka się ostudzą.
Do misy wlewamy dwie śmietanki, ubijamy ją i dodajemy śmietan-fixy. Pomarańczę dokładnie umyć i zetrzeć skórkę, następnie dodać ją do kremu razem z dwoma łyżkami cukru pudru. dokładnie wymieszać.
Owoce umyć i pokroić wedle uznania.
Ostudzone eklerki ułożyć na talerzu i obsypać je cukrem pudrem prze sitko. Za pomocą szprycki wycisnąć śmietanową masę na ciastka a następnie ułożyć na nich owoce.