Pomarańczowe pankejki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • maślanka

    1/3 szklanki
  • sok z pomarańczy

    1/2 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej kokosowy

    do smażenia
  • syrop klonowy

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z sodą. Dodać jajka, maślankę i sok z pomarańczy. Na oleju kokosowym usmażyć pankejki. Podawać polane syropem klonowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 21.09.2015 12:34
Takie placuszki dość często smażę moim dzieciakom. Zjadają ze smakiem.
MarcinGotuje.pl 21.09.2015 11:56
ciekawe i cos innego
bertpvd 21.09.2015 11:33
Fajny przepis
Wiesława1 21.09.2015 10:42
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat