Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe kokilki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana ubita na sztywno 1 szkl.
cukier wanilinowy 1 torebka
cukier puder 3 łyżki
likier pomarańczowy
likier pomarańczowy
twaróg 30 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe kokilki

1. Pomarańcze polej wrzątkiem, wytrzyj. Z owoców zetnij wierzchy. Wydrąż środki. Miąższ oczyść z białej skórki i potnij na kawałeczki. Twaróg wymieszaj z bitą śmietaną oraz cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Pierniczki połam na kawałki.
2. Ciastka dodaj do kremu razem z przygotowanymi wcześniej cząstkami pomarańczy.
3. Wydrążone pomarańcze napełnij kremem. Wierzch deseru udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zChatyNaKoncuWsi 28.11.2013 10:44
brakuje kilku składników które pojawiają się w sposobie wykonania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak