Pomarańcze z miodem i cynamonem - deser marokański

Pomarańcze z miodem i cynamonem - deser marokański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    1 sztuka
  • miód

    2 łyżki
  • cynamon

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód delikatnie podgrzać i wymieszać z cynamonem.
Pomarańczę należy umyć i pokroić w plastry (około 1/2 cm), a następnie każdy kawałek obrać ze skórki oraz białych błonek. (*)
Wszystkie plasterki ułożyć na talerzu i polać cynamonowym, ciepłym miodem.
Całość odstawić na kilka minut, aby smaki "się przegryzły".
(*) Pomarańczę uprzednio można obrać, a następnie pokroić w plastry, ale powyższy sposób jest wygodniejszy i wtedy nie wycieka dużo soku.
Diana Rusiłowicz
Deser jest bardzo prosty, a do tego smakuje rewelacyjnie. Soczyste pomarańcze, słodki miód i aromatyczny cynamon... Połączenie idealne i bardzo zdrowe. Ponoć tak pomarańcze podaje się w Maroku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

11.02.2017 15:19
Zaraz zrobię i spróbuje, bo mnie zachęciłaś.

gusia1000

02.02.2017 23:00
Pomysłowo.

Lis

01.02.2017 09:14
Bardzo smakowite

Diana Rusiłowicz

27.01.2017 00:36
Szczerze polecam :)

Diana Rusiłowicz

27.01.2017 00:35
Dziękuję i polecam :)

Diana Rusiłowicz

27.01.2017 00:35
Dziękuję :)

aga3103

26.01.2017 23:37
Bardzo fajny pomysł :) Lubię takie połączenia, więc chyba spróbuję :)

Bernadeta1

26.01.2017 19:08
szybki i bardzo smaczny deserek

benka

26.01.2017 18:35
Mnie tak podane pomarańcze na pewno by posmakowały, muszę wypróbować przepis.

molanka

26.01.2017 14:15
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat