Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polski schabowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jajko 3 szt.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polski schabowy.

Kroki postępowania

1
Schab kroimy w plastry.
Krok 1 - Polski schabowy. foto
2
Tłuczkiem do mięsa rozbijamy schab.
Jajka roztrzepujemy dodając sól, pieprz i paprykę.
Kotlety wkładamy do jajek, obtaczamy z każdej strony, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Polski schabowy. foto
3
Na rozgrzany olej dajemy kotlety i smażymy z każdej strony.
Krok 3 - Polski schabowy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 09.11.2016 15:45
Klasyka polskiej kuchni. Proste i jakże smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak