Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polonezy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
pieczarki 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebule 3 szt
musztarda 1 łyżka
sól
jajko 1 szt
mąka
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polonezy

Schab rozkroić na kotlety, rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Grzyby oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę. Cebule obrać posiekać. podsmażyć razem z pieczarkami, na koniec dodać koncentrat i musztardę oraz po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Doprawić do smaku. Farsz nakładać na rozbite kotlety, zrolować, spiąć wykałaczką. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.06.2013 22:16
podoba mi się ten przepis
RenataZ-et 21.02.2013 22:27
super propozycja na obiad
fictor123 05.12.2012 20:19
super
Anna169Hosz 28.10.2012 08:55
Z chęcią bym się poczęstowała.
caralajna 27.10.2012 06:25
bardzo apetycznie wyglądają
emeslive 26.10.2012 15:36
Doskonałe danie i śliczne, bardzo apetyczne zdjęcia!
medi 26.10.2012 15:28
Bardzo fajny ten przepis i ciekawa nazwa:)
magdziorka6 26.10.2012 15:18
pysznie
Kekerboom 26.10.2012 14:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak