Półmisek wiosenny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak baby

    garść
  • pomidor

    dojrzały średni
  • ogórek zielony

    średni
  • szczypiorek

    do smaku
  • jajko

    na twardo
  • ser

    solankowy do smaku
  • cykoria

    małe listki
  • oliwa orzechowa

    do smaku
  • sól ziołowa

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Listki szpinaku opłukać, osączyć i ułożyć na talerzu. Pomidora i ogórka pokroić w dowolne cząstki. Pokroić szczypiorek. Ser solankowy połamać na niewielkie kawałki. Składniki ułożyć na szpinaku i skropić sokiem z cytryny oraz olejem orzechowym. Pomiędzy warzywami i serem ułożyć cząstki jajka na twardo. Wszystko posypać szczypiorkiem. Sałatkę posolić, popieprzyć, posypać chili.
Habibi
Lubię dodać do takiej sałatki fileciki anchois, plasterki wędzonego łososia, odrobinę kawioru lub nieco tuńczyka - są świetnym dopełnieniem jajka na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 10.04.2016 10:35
Półmisek bardzo pyszny
Habibi 10.04.2016 09:16
Lekko, smacznie i zdrowo :) POLECAM
luna76 10.04.2016 08:28
wow, rewelacja !!! :)
Damiano 09.04.2016 20:30
Same pyszności
olkaaa 09.04.2016 19:32
Fajny pomysł
Maridka19 09.04.2016 19:03
Pyszny taki półmisek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat