Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półkruchy placek z agrestem i dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 325 ml
cukier puder 200 ml
margaryna w kostce 200 g
żółtko jajek 3
śmietana 12% 20 g
proszek do pieczenia 1,5 g
sól do smaku
dżem 1
mąka ziemniaczana 30 g
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Półkruchy placek z agrestem i dżemem

Mąkę posiekać z margaryną, żółtkiem, cukrem pudrem, śmietaną, szczyptą soli. Zagnieść szybko ciasto i schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować cienko i ułożyć w tortownicy, podpiec w gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor.Podpieczone ciasto posypać cienko bułką tartą lub mąką ziemniaczaną. Agrest umyć, oczyścić, osączyć i ułożyć równą warstwą na cieście. Na agrest ułożyć warstwę dżemu. Piec w gorącym piekarniku około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 20.01.2013 11:50
smakowity zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak