Przepis i sposób przygotowania na: Policyjne pączki
Kroki postępowania
W tym czasie stopić masło i po 10 min wlać do rozczynu drożdżowego. Dodać jajka i resztę cukru (waniliowy z prawdziwą wanilią oraz cukier puder). Wsypać przesianą mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto powinno być delikatne i elastyczne. Przełożyć do posmarowanej olejem miski i przykryć ściereczką. Odstawić na 45 min.
*Najlepiej wrzucić kawałek ciasta, gdy olej zacznie skwierczeć. Jeśli będzie się unosił i zacznie "bąbelkować" - można wrzucać pączki na tłuszcz.
Smażyć na złoto, przewracać w trakcie, po czym osuszyć na ręczniku papierowym.
Przygotować polewę (stopić czekoladę z kremówką lub rozgrzać gotową polewę deserową).