Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie rurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
śmietana 30% 1/4 l
cukier wanilinowy 1 szt
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie rurki

1. Przesiej mąkę, dodaj plasterki schłodzonego masła i dokładnie posiekaj nożem. Wlewaj stopniowo chłodną śmietanę i zagniataj ciasto. 2. Połóż ciasto na talerzu i włóż na kilka godzin do lodówki. 3. Rozwałkuj ciasto i pokrój na paski. Nawiń ja na rurki i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak