Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z kurczaka w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 czubate łyżki
sól 1 płaska łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
jajko 1 mała sztuka
mleko 1 łyżka
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać bułkę tartą. Dodać do niej sól, mieloną paprykę, zioła i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
2
Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem i dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 2 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
3
Każdą polędwiczkę z kurczaka obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w przygotowanej panierce.
Krok 3 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
4
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
5
Smażyć krótko, na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 20.04.2013 12:59
smaczniutkie!
msmors 20.04.2013 11:40
ciekawy przepis
Janina 20.04.2013 11:28
Bardzo smaczne jedzonko
iwi 20.04.2013 11:01
Fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak