Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z kurczaka w panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 4 czubate łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Kurczak z grilla Prymat 1 łyżka
kurkuma 1 duża szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
polędwiczki z kurczaka ok. 1/2 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Bułkę tartą wsypać do miski. Dodać do niej przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, kurkumę i trochę soli czosnkowej (niekoniecznie). Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
2
Jajko rozbełtać, dodać do niego mleko i wymieszać.
Krok 2 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
3
Polędwiczki z kurczaka maczać w jajku i obtaczać w przyprawionej bułce tartej. Panierkę lekko docisnąć do mięsa.
Krok 3 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
4
Polędwiczki w panierce kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Polędwiczki z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.12.2012 11:02
wspaniały obiad
Sroczka 17.10.2012 21:15
Delikatne mięsko w doskonałej panierce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak