Polędwiczki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2
  • olej

  • jabłka

    2
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smazymy kilka minut, nastepnie obracamy na drugą stronę. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazdka nasienne, kroimy na ćwiartki i chwilę podsmażyć. Polędwiczki ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami, doprawić solą oraz pieprzem, smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat