Polędwiczki z indyka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z indyka

    2 szt.
  • szpinak świeży

    120 g
  • śmietana

    220 g
  • masło klarowane

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzisiaj zapraszam na delikatne i soczyste polędwiczki z indyka skąpane w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego szpinaku. Danie jest smacznie i pożywne, a do tego proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Polędwiczki z indyka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą, białym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso obsmażamy delikatnie na maśle klarowanym, dodajemy szpinak, a następnie śmietanę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu (około 5 minut). Sos doprawiamy do smaku solą oraz gałką muszkatołową.

Danie idealnie komponuje się z dodatkiem ryżu lub kaszy jaglanej.

Życzę smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 13.04.2017 09:42
czuje, ze smakuje wspaniale:)
agaK. 12.04.2017 21:30
O, ślinka cieknie.
KORAL 12.04.2017 20:34
Pyszne danie :)
adelajda 12.04.2017 16:20
Pyszny obiadek
Grazyna0211 12.04.2017 15:50
smaczne danie
w mojej kuchni 12.04.2017 14:11
Pyszne danie do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat