Polędwiczki z indyka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Polędwiczki z indyka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z indyka

    2 szt.
  • szpinak świeży

    120 g
  • śmietana

    220 g
  • masło klarowane

  • pieprz biały Prymat

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • czosnek granulowany

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzisiaj zapraszam na delikatne i soczyste polędwiczki z indyka skąpane w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego szpinaku. Danie jest smacznie i pożywne, a do tego proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Polędwiczki z indyka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą, białym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso obsmażamy delikatnie na maśle klarowanym, dodajemy szpinak, a następnie śmietanę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu (około 5 minut). Sos doprawiamy do smaku solą oraz gałką muszkatołową.

Danie idealnie komponuje się z dodatkiem ryżu lub kaszy jaglanej.

Życzę smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AZgotuj

13.04.2017 09:42
czuje, ze smakuje wspaniale:)

agaK.

12.04.2017 21:30
O, ślinka cieknie.

KORAL

12.04.2017 20:34
Pyszne danie :)

adelajda

12.04.2017 16:20
Pyszny obiadek

Grazyna0211

12.04.2017 15:50
smaczne danie

w mojej kuchni

12.04.2017 14:11
Pyszne danie do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat