Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKI Z CUKINIĄ I CIASTEM FRANCUSKIM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
cukinia 1 sztuka
ciasto francuskie 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKI Z CUKINIĄ I CIASTEM FRANCUSKIM

Polędwiczki wieprzowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na plastry grubości około 2,5-3 cm., oprószyć solą i pieprzem.
smażyć na rozgrzanej patelni ,po 3-4 minuty z każdej strony. Polędwiczki muszą być rumiane. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
z ciasta francuskiego wyciąć szklanką okrągłe placuszki i piec w piekarniku 10 minut w temp.200 stopni.
cukinię pokroić na cienkie plastry podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy ,posolić .cukinia musi być miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 15.10.2013 16:52
bardzo fajny pomysł
Ada-Gaba 10.06.2013 13:23
apetyczne danie
V_kuchareczka 15.01.2013 09:25
Rewelacja
Justyna28 15.01.2013 09:13
ciekawe:)
ziutula
ziutula 15.01.2013 09:07
smacznie
Rafał10 15.01.2013 08:51
ładnie podane super pyszne danie :)
ONY_za_kare 15.01.2013 08:41
mniam! musi być pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak