Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym
Polędwiczki myjemy, kroimy na plastry i delikatnie rozgniatamy dłonią. Niech Wam nie przyjdzie na myśl użycie tłuczka! Tuż to barbarzyństwo. Mięso jest zbyt delikatne by je tak ostro potraktować. Posypujemy je solą i pieprzem. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i szybko obsmażamy z dwóch stron. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojony w plastry czosnek. Zmniejszamy ogień, podlewamy mięso odrobiną wody, przykrywamy i dusimy aż polędwiczki będą miękkie. Wystarczy im około 20 minut ale najlepiej samemu sprawdzić;) Śmietanę mieszamy z jogurtem i musztardą. Mieszankę wlewamy na patelnię i zagotowujemy.
Doprawiamy:) Możecie dodać również odrobinę kurkumy wtedy sos nabierze ładnego koloru.