Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe nadziane kremowymi pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
pieczarki 40 dag
papryka żółta 1/2 szt
serek topiony
olej do smażenia
sól
pieprz
jaja 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe nadziane kremowymi pieczarkami

Polędwiczki pokroić na kotlety i rozbić. Mnie wyszło 10 kotletów.
Pieczarki pokroić i podsmażyć na łyżce oleju, dodać paprykę pokrojoną w kostkę i podsmażać. Dodać serek topiony i podgrzewać ąż się roztopi.
Tak przygotowany farsz układać na połowie kotleta i przykrywać drugą połową.
Panierować w mące, jajku i bułce.
Smażyć na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 27.12.2013 10:52
smaczne w środku i wogóle pyszne
Aleksandra/Olcia 26.12.2013 19:27
bardzo smakowite danie
Ania321 26.12.2013 19:10
smaczne danie :)
Monika10 26.12.2013 18:23
pyszne polędwiczki
norweska20 26.12.2013 17:58
lubię takie
Konczi 26.12.2013 17:51
super są, pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak