Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie szałwiowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 700 g
cukinia 1/2
cebula 1
mąka 3 lyzki
sok jabłkowy 200 ml
kremówka 200 ml
jabłko 1
inspiracje kulinarne 2

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie szałwiowym

Kroki postępowania

1
Polędwiczki kroimy po ukosie na 1 cm plastry i lekko rozbijamy. Następnie przygotowujemy panierkę z mąki, soli, pieprzu i słodkiej papryki, w której obtaczamy polędwiczki. Smażymy je na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Krok 1 - Polędwiczki w sosie szałwiowym foto
2
Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz cukinię pokrojoną w długie, wąskie słupki. Po 3 minutkach dodajemy pozostałe przyprawy- czosnek, szałwię, rozmaryn i tymianek.
Krok 2 - Polędwiczki w sosie szałwiowym foto
3
Warzywa zalewamy sokiem jabłkowym i kremówką. Na koniec dodajemy pokrojone jabłko w ósemki, natkę pietruszki i podsmażone polędwiczki. Podgrzewamy jeszcze ok. 5 minut.
Krok 3 - Polędwiczki w sosie szałwiowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.02.2013 20:28
superowe
Marlenka.S 19.02.2013 19:31
świetny pomysł, gratuluje
Poison1988 19.02.2013 19:02
ale pięknie podane :) super przepis :)
Monika58 19.02.2013 18:59
apetyczne danie
MAR3STA 19.02.2013 18:40
bardzo apetyczne danie
aginaa 19.02.2013 18:27
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak