Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
Musztarda sarepska Prymat 150 g
śmietana kremówka 250 ml
masło 2 łyżki

Porada

Polecam jako dodatek puree z ziemniaków i dyni.Ugotowane ziemniaki i dynię cedzimy. Dodajemy szczypiorek i maslo, doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym.

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać masło.
Krok 1 - Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. foto
2
Polędwiczki oczyścić z błon i pokroić na plastry. Każdy kawałek lekko docisnąć dłonią, aby się nieco spłaszczył.Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią
Krok 2 - Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. foto
3
Dodać e musztarde,podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając.
Krok 3 - Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. foto
4
Wlać śmietanę,zamieszac.
Krok 4 - Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. foto
5
Podgrzewac ok 5 - 8 min.Sos nie powinien się zagotować.Polędwiczki zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i polewamy sosem śmietanowo-musztardowym.Smacznego.
Krok 5 - Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 11.02.2015 13:27
musi być pyszne
gosia561 11.02.2015 13:09
delikatne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak