Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 300 g
Przyprawa do mięs Prymat
szpinak mrożony 100 g
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 18 proc 3 łyżki
ziemniaki ugotowane 4 szt
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami

Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.06.2016 20:34
fajny przepis
Wafelek2601 10.06.2016 18:04
Pyszne danie
cukiereczek 10.06.2016 16:27
smacznie się zapowiada
Monika-twin 10.06.2016 15:07
Ciekawy przepis.
VioletoweKucharzenie 10.06.2016 13:07
Drobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak