Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    120g
  • parmezan

    30g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Z polędwiczki formujemy stek przyprawiamy przyprawą do grilla odstawiamy na 10min w chłodne mijsce. Cebule krojimy w drobną kostke podsmażamy na maśle następnie dodajemy grzyby smażymy aż zmiękna dodajemy posiekana natke pietruszki śmietane doprawiamy do smaku duszimy do momętu aż sos zgęstnieje zdejmujemy z ognia i odstawiamy w chłodne mijsce. Polędwiczke opsmarzamy po 2min z każdej strony następnie przekładamy na blaszke na wierzch mięsa nakładamy grzyby oraz posypujemy parmezanem wstawimy do pieca na 7 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Anna141
Anna141 05.06.2011 20:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat