Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w sosie kurkowym z kaszą bulgur
- znakomita polędwiczka wieprzowa z kurkami
- polędwiczka z kaszą bulgur
- sprawdzony przepis na sos kurkowy
- pomysł na pyszny obiad
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso. Gdy polędwiczka będzie obsmażona, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika (180 °C) na około 20 minut. W tym czasie gotujemy kaszę, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Przygotowujemy również sos. Pokrojonego w piórka pora szklimy na odrobinie oleju. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby oraz rozgnieciony nożem czosnek. Całość smażymy około 5 minut. Do kurek dodajemy jogurt oraz serek górski, dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Na sam koniec wrzucamy posiekaną natkę i mieszamy.