Polędwiczka w cieście francuskim z suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

  • szpinak mrożony

  • suszone pomidory w oliwie

  • feta

  • ciasto francuskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Oprószyć pieprzem. Poddusić minutę i na koniec posolić. Przełożyć na talerz. Szpinak w liściach rozmrozić i podsmażyć na maśle, oprószyć solą czosnkową. Pomidory osączyć z zalewy. Ciasto francuskie (rozmrożone) pokroić w kwadraty tej samej wielkości. Kawałek zostawić do dekoracji wierzchu ciasta. Jeden kawałek rozsmarować szpinakiem, na to pokruszyć fetę i rozsypać pokrojone pomidory. Układać polędwiczkę i przykryć drugim kawałkiem. Dokładnie zlepić brzegi. Z resztek ciasta wycinać paski i oblepić górę. Posmarować rozmąconym jajkiem. Zapiec w 180stopniach około 40-50min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kulinarny smak 22.08.2012 08:18
brzmi ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat