Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w cieście francuskim z suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa
szpinak mrożony
suszone pomidory w oliwie
feta
ciasto francuskie

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w cieście francuskim z suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą

Polędwiczkę podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Oprószyć pieprzem. Poddusić minutę i na koniec posolić. Przełożyć na talerz. Szpinak w liściach rozmrozić i podsmażyć na maśle, oprószyć solą czosnkową. Pomidory osączyć z zalewy. Ciasto francuskie (rozmrożone) pokroić w kwadraty tej samej wielkości. Kawałek zostawić do dekoracji wierzchu ciasta. Jeden kawałek rozsmarować szpinakiem, na to pokruszyć fetę i rozsypać pokrojone pomidory. Układać polędwiczkę i przykryć drugim kawałkiem. Dokładnie zlepić brzegi. Z resztek ciasta wycinać paski i oblepić górę. Posmarować rozmąconym jajkiem. Zapiec w 180stopniach około 40-50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kulinarny smak 22.08.2012 08:18
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak