Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 70 dag
kalafior 1 szt
fasolka szparagowa 15 dag
marchew 3 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
musztarda
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z warzywami

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i ugotować na pól miękko. Marchewki umyć, obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Fasolkę umyć i ugotować. Polędwicę umyć, osuszyć i natrzeć 2 łyżkami musztardy. Odstawić na 1 godz do lodówki. Następnie upiec w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia do polędwicy dodać warzywa posypane curry i chwilę podpiec. Polędwicę pokroić w plasterki i podawać na ciepło z warzywami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 27.01.2015 21:05
wspaniały przepis
berys18 30.01.2013 09:55
bardzo fajny pomysł
misia53 05.01.2013 19:54
ooooo, to książęce danie... teraz kg polędwicy kosztuje 70 zl ,ale czego się nie robidla podniebienia ...
Wafelek2601 03.01.2013 14:33
Bardzo dobra
Magda24 21.12.2012 20:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak