Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Polędwica z karmelizowaną cebulą

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
45 dkg
olej do smażenia
cebula czerwona
3 szt
miód
75 ml
masło
2/3 kostki
wino czerwone wytrawne
75 ml
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z karmelizowaną cebulą

stek z polędwicy smażymy na ładny złoty kolor,następnie pieczemy mniej -więcej 10minut w piekarniku w 180 stopniach. Cebulę (każdą sztukę) kroimy na 4kawałki. Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cebulę w miodzie i maśle. Wino zagotowujemy, solimy i pieprzymy oraz dajemy łyżeczkę miodu. Polędwicę kroimy w plastry i polewamy sosem winnym i polewamy cebulą. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 06.04.2012 10:32
musze sprobowac
bercik1 17.03.2012 21:13
Ciekawe danie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak