Polędwica z indyka w sosie grzybowym

Polędwica z indyka w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z indyka

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • grzyby suszone

    5 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • bulion

    500 ml
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zamoczyć dzień wcześniej. Polędwiczki umyć i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kosteczkę i dodać do garnka. Poddusić. Dodać bulion oraz przyprawy i dusić dalej. Grzyby pokroić w kosteczkę i dodać do mięska. Gdy polędwiczki będą już miękkie dodajemy mąkę aby zagęścić sos.
Aneta41
Wodę spod grzybków możemy wykorzystać na zupę grzybową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 26.01.2016 15:32
pyszny obiad
misia53 25.01.2016 23:56
Ze smakiem zjadłabym taki obiadek.
w mojej kuchni 25.01.2016 18:00
same przysmaki do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat