Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Polędwica z dzika smażona

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
1 łyżka
czosnek
2 ząbki
mąka
1 łyżka
oliwa
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
polędwica
50 z dzika
smalec
15 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z dzika smażona

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem , formować owalne kotlety. Natrzeć je czosnkiem, oprószyć pieprzem, posmarować oliwą, ułożyć jeden na drugim i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Po 2 godz. oprószyć mąką i zrumienić na smalcu z obu stron, posolić. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem. Podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 15.06.2012 21:16
mozna oblizac sie smakiem:)
mehia 28.01.2011 14:51
apetycznie się czyta. Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak