Polędwica z dzika smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • polędwica

    50 z dzika
  • smalec

    15 (do smażenia)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem , formować owalne kotlety. Natrzeć je czosnkiem, oprószyć pieprzem, posmarować oliwą, ułożyć jeden na drugim i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Po 2 godz. oprószyć mąką i zrumienić na smalcu z obu stron, posolić. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem. Podawać z frytkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 15.06.2012 21:16
mozna oblizac sie smakiem:)
mehia 28.01.2011 14:51
apetycznie się czyta. Muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat