Polędwica wołowa z salsą z korniszona i kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • polędwica wołowa

    4 sztuka
  • sól i pieprz

    1/2 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • bazylia świeża

    1 pęczek
  • mięta świeża siekana

    1 pęczek
  • ogórki konserwowe

    6 sztuki
  • musztarda

    2 łyżeczka
  • kapary

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • anchois

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć oprószyć solą i pieprzem polać olejem . Grillować. Kasze ugotować w 2 szklankach wody z solą. Miętę i bazylię posiekać, ogórki posiekać fileciki anchois posiekać. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, kapary, musztardę, sok z cytryny i wymieszać. Wymieszać wszystko razem. Nakładać na mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 27.09.2016 21:38
bardzo apetyczne danie
Bernadeta1 27.09.2016 18:08
pychotka taki obiadek
Agnieszka-87-25 27.09.2016 16:33
dobre mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat