Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z salsą z korniszona i kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
polędwica wołowa 4 sztuka
sól i pieprz 1/2 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża 1 pęczek
mięta świeża siekana 1 pęczek
ogórki konserwowe 6 sztuki
musztarda 2 łyżeczka
kapary 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
anchois 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z salsą z korniszona i kaszą gryczaną

Mięso umyć oprószyć solą i pieprzem polać olejem . Grillować. Kasze ugotować w 2 szklankach wody z solą. Miętę i bazylię posiekać, ogórki posiekać fileciki anchois posiekać. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, kapary, musztardę, sok z cytryny i wymieszać. Wymieszać wszystko razem. Nakładać na mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.09.2016 21:38
bardzo apetyczne danie
Bernadeta1 27.09.2016 18:08
pychotka taki obiadek
Agnieszka-87-25 27.09.2016 16:33
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak