Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku

Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    800 g
  • marynata

  • oliwa

    0,5 szklanki
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

    1 opakowanie
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • pieprz czarny grubo mielony

    do smaku
  • szpinak

  • szpinak świeży

    1 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz czarny grubo mielony

    do smaku
  • pomidory suszone Smak

    4 sztuki
  • prażone orzeszki pinii

    2 garści
  • białe wino

    100 ml
  • szalotka

    1 sztuka
  • parmezan

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku foto
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 3 - Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku foto
Plastry polędwicy wołowej zanurzyć w marynacie i odstawić na kilka godzin. Zamarynowane mięso piec na grillu po 2 minuty z każdej strony tak, aby mięso było soczyste i lekko różowe w środku.
Krok 4 - Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku foto
Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany czosnek na złoty kolor, dodać liście szpinaku, suszone pomidory, orzeszki piniowe i białe wino. Całość doprawić do smaku.
Krok 5 - Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku foto
Aromatyczne steki z polędwicy wołowej podawać z aromatycznym szpinakiem. Przed podaniem danie posypać świeżo tartym parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ana1

18.09.2013 11:09
Bardzo fajne

Karolcia12

28.08.2013 21:10
coś wspaniałego

usmiech

26.08.2013 09:08
bardzo dobre

sanielcia

21.08.2013 17:51
Pieknie podane!

Andrzej8

21.08.2013 17:17
smakowicie wygląda

gosia561

21.08.2013 16:26
pięknie i smacznie podane

Katarzyna34

21.08.2013 16:05
bardzo apetyczne

Krzysztof15

21.08.2013 15:54
super steki ,bardzo lubie

arbuzowo

21.08.2013 14:30
Pychota - uwielbiamy steki

caffee_tea

21.08.2013 14:06
mmm apetycznie wygląda ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat