Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
musztarda ostra 3 łyżki
pieczarki 70 dag
czosnek ząbki 3 szt
szynka parmeńska 8 plasterków
ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jajek 1 szt
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w cieście francuskim

Polędwice wołowa doprawić sola i pieprzem. Obsmażyć na oliwie. Posmarować mięso ostrą musztardą. Pieczarki, czosnek sol i pieprz zmiksować. Masę przesmażyć na patelni żeby wzmocnić smak. Dodać świeży tymianek, po odparowaniu wody masa musi ostygnąć. Szynkę parmeńska ułożyć na folii, na szynkę wyłożyć masę grzybową-warstwa ok 1 cm. Ułożyć wołowinę i zawinąć całość aby szynka i nadzienie otuliło mięso. Docisnąć na całej długości. Włożyć na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wołowinę zawinąć w cieście francuskim, szczelnie zwinąć. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Na koniec posolić. Piec 35 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 18.10.2013 08:36
super danie
Monika193
Monika193 31.10.2011 09:35
fajna
iwa643 14.12.2010 07:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak