Polędwica wołowa w cieście francuskim

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    2 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • musztarda ostra

    3 łyżki
  • pieczarki

    70 dag
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • szynka parmeńska

    8 plasterków
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • żółtko jaja

    1 szt
  • tymianek

    1 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice wołowa doprawić sola i pieprzem. Obsmażyć na oliwie. Posmarować mięso ostrą musztardą. Pieczarki, czosnek sol i pieprz zmiksować. Masę przesmażyć na patelni żeby wzmocnić smak. Dodać świeży tymianek, po odparowaniu wody masa musi ostygnąć. Szynkę parmeńska ułożyć na folii, na szynkę wyłożyć masę grzybową-warstwa ok 1 cm. Ułożyć wołowinę i zawinąć całość aby szynka i nadzienie otuliło mięso. Docisnąć na całej długości. Włożyć na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wołowinę zawinąć w cieście francuskim, szczelnie zwinąć. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Na koniec posolić. Piec 35 minut w 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 18.10.2013 08:36
super danie
Monika193 31.10.2011 09:35
fajna
iwa643 14.12.2010 07:12
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat