polędwica w chrupiącej skórce z sosem grzypowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1
  • pieczarki

    500 g
  • papryka czerwona

  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

  • mąka

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poledicę pokrój w plastry i lekko rozbij ręką. Dopraw solą i pieprzem. Przesmaruj musztardą. Obtocz w mące i piecz na oleju. Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Usmaż razem z pokrojoną papryką. Potem dodaj wymieszaną w osobnym naczyniu wodę, mąkę i śmietnę. Zagotuj. Polędiczki rozłóż na telerzu i polej sosem pieczarkowym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 14.02.2011 22:22
niezła
aga130982 29.11.2010 11:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat