Polędwica miodowo-cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wieprzowa

    1 szt

marynata

  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • skórka z cytryny

    z 1/2 szt
  • sok z cytryny

    z 1/2 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • miód

    1 łyżka
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1/2 łyżeczki
  • papryczka ostra

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na noc do lodówki. Polędwiczkę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odłożyć mięso na kilka minut, a następnie pokroić w plasterki i oprószyć solą. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 30.11.2015 01:00
muszę wypróbować
Maridka19 29.11.2015 16:19
Super połączenie :)
norweska20 29.11.2015 13:55
smakowita propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat