Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica miodowo-cytrynowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 1 szt

marynata

masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
skórka z cytryny z 1/2 szt
sok z cytryny z 1/2 szt
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
miód 1 łyżka
suszone pomidory z czosnkiem 1/2 łyżeczki
papryczka ostra 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica miodowo-cytrynowa

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na noc do lodówki. Polędwiczkę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odłożyć mięso na kilka minut, a następnie pokroić w plasterki i oprószyć solą. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 30.11.2015 01:00
muszę wypróbować
Maridka19 29.11.2015 16:19
Super połączenie :)
norweska20 29.11.2015 13:55
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak