Polędwica kebabowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wieprzowa

Marynata

  • przyprawa do gyrosa

  • olej

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwica kebabowa foto
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą z dodatkiem soli.
Krok 2 - Polędwica kebabowa foto
Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Polędwica kebabowa foto
Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw].
Krok 4 - Polędwica kebabowa foto
Wyjąć.
Krok 5 - Polędwica kebabowa foto
Ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 11.09.2014 20:17
Rarytas. pycha.
Adamorek 03.09.2014 15:39
wspaniale to mięsko wygląda
Wafelek2601 30.08.2014 23:50
Pyszna, robię podobnie
kuklik 30.08.2014 22:09
pyszne mięsko i na ciepło i zimno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat