Pokuczaj

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pokuczaj to warmińskie danie regionalne. Mięso mielone formowane w kulki z różnymi dodatkami.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe

    750 gramów
  • cebule

    2 sztuki
  • jaja

    3 sztuki
  • bułka

    250 gramów
  • smalec

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyłem, zmieliłem, wymieszałem z posiekaną cebulą oraz z dwoma jajkami.

Doprawiłem solą i pieprzem.


Obrałem bułkę ze skórki, a miąższ pokroiłem w kostkę.


Z masy mięsnej uformowałem kulki, które obtoczyłem w roztrzepanym jajku i bułce.

Podsmażyłem je na smalcu, a następnie zapiekłem w piekarniku 5 minut w temperaturze 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat