Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie mięsne kotlety

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 50 dag.
podudzie z kurczaka duże 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2.5 łyżki
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smazenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie mięsne kotlety

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy jajko.
Krok 1 - Podwójnie mięsne kotlety foto
2
Następnie dodajemy bułkę tartą.Mieszamy.
Krok 2 - Podwójnie mięsne kotlety foto
3
Dodajemy sól i pieprz.Mieszamy.Wcześniej ugotowane udko obieramy i kroimy mięso.Następnie dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy razem z dodanymi do smaku przyprawami.Z mięsa mielonego formujemy kule.Spłaszczamy.W środek wkładamy mięso z kurczaka.Sklejamy i formujemy kotlety.Panierujemy w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Podwójnie mięsne kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 14.07.2013 21:08
dzikujee....
fotoviderek 14.07.2013 10:30
Dobre kotleciki :)
mic 25.05.2013 11:38
pyszniusie
TEtalicha 13.05.2013 21:39
to dopiero pomysl
pajbek 01.05.2013 05:08
Musi być bardzo dobre :-)
Alex_M 08.04.2013 10:02
ciekawy pomysl!
halina17 07.04.2013 16:55
Dobre kotlety.
Marta11 07.04.2013 14:10
ciekawy pomysl:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak