Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

podudzia z kurczaka 8 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
natka pietruszki kilka gałązek

Marynata

olej łyżka
miód 2 łyżeczki
musztarda dijon łyżka
Papryka słodka mielona Prymat suszona w płatkach - łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat łyżeczka
sól 3/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat chili peperoncini

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

Kurczaka myję i osuszam na ręczniku papierowym.
Przygotowuję marynatę: olej łączę z musztardą, miodem i przyprawami (chili peperoncini rozgniatam).
Mięso dokładnie nacieram marynatą, układam w brytfance, obkładam natką i ząbkami czosnku, wkładam do lodówki.
Piekę pod przykryciem (może być pod folią aluminiową) 80 minut w 180 stopniach, następnie 10-15 minut bez pokrywki do momentu przyrumienienia się kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.09.2017 11:35
smaczne mięsko :)
jejkuchnia 27.09.2017 23:33
Ja też bardzo lubię, często robię. :)
Bożena Matuszczyk 27.09.2017 22:17
Jak ja lubie kurczaka .Pyszne podudzia;);)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak