Podudzia z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak podudzia

    2
  • Szafran nitki Prymat

  • sól

  • pieprz

  • ocet

  • curry

  • papryka

  • margaryna

  • marynowane cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia czyścimi, usuwamy tłuszcz. Nacieramy octem i solą. Przyprawiamy pieprzem, papryką, curry i szafranem. Polewamy sokiem z marynowanej cytryny. Do garnka dodajemy margarynę i wkładamy do piekarnika na 180 stopni na półtorej godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 14.11.2011 07:53
pycha
IlonaAlbertos 27.06.2011 23:25
Uwielbiam dania z drobiu
plocia 04.02.2011 23:00
każdy je ze smakiem zjada
marzencia2007 04.02.2011 16:47
mmm smaczne :)
annamariakowalczyk3 22.10.2010 23:07
pycha
SmakolykiJoanny 29.09.2010 09:09
faktycznie całkiem nowy przepis
js28 15.09.2010 16:56
muszę spróbować z tym nacieraniem octem :)
justyna111 05.09.2010 10:58
ciekawy przepis
krzyniu1984 24.08.2010 17:18
fajne zestawienie przypraw!
Natalia/tubisiek 24.08.2010 07:47
ciekawe, nigdy tak nie robiłam! muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat