Podudzia na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    4 szt
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • woda

    1,5 szklanki
  • marche

    4 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę bulionową, ziele angielskie, liśc laurowy. Dzień wcześniej podudzia przyprawiamy, przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem majerankiem i czosnkiem. Marchewkę obieramy i kroimy na połówki i ćwiartki ładziemy na druszlak, a na wierzch przyprawione wcześniej podudzia. Przykrywamy przykrywką i parujemy około 30 min i zostawiamy na kolejne 30 min pod przykryciem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 03.10.2013 11:54
też takie robie;)
Milena87 30.09.2013 21:50
ciekawy przepis
cooleczka 30.09.2013 21:18
nigdy nie robiłam podudzi na parze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat