Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia na parze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 5 szt
woda 1,5 szklanki
marche 4 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia na parze

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę bulionową, ziele angielskie, liśc laurowy. Dzień wcześniej podudzia przyprawiamy, przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem majerankiem i czosnkiem. Marchewkę obieramy i kroimy na połówki i ćwiartki ładziemy na druszlak, a na wierzch przyprawione wcześniej podudzia. Przykrywamy przykrywką i parujemy około 30 min i zostawiamy na kolejne 30 min pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 03.10.2013 11:54
też takie robie;)
Milena87 30.09.2013 21:50
ciekawy przepis
cooleczka 30.09.2013 21:18
nigdy nie robiłam podudzi na parze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak