Podudzia marynowane i pieczone

Podudzia marynowane i pieczone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    4 szt
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ziarnka
  • Kucharek

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Podudzia drobiowe myjemy i osuszamy ze zbędnej wody. Dajemy do naczynia polewamy olejem. Nacieramy czosnkiem poduszonym. Mięso nacieramy także papryką w proszku oraz posypujemy pieprzem do smaku. Na koniec obsypujemy wszstko Kucharkiem na lato. Nakrywamy wszystko folią i odstawiamy do zamarynowania na kilka godzin. Pieczemy w temp 180 st ok 60 minut.

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

10.02.2017 13:28
łądnie wygląda i na pewno pysznie smakuje

Milka100

02.12.2013 14:27
pyszności:)

Katarzyna59

03.07.2013 08:17
wspaniale wyglądają

adelajda

28.06.2013 07:38
kurczak lubię w każdej postaci

Alex_M

28.05.2013 11:34
dobry obiadek

Bernadeta1

22.05.2013 00:27
super jedzonko

monisia1977

21.05.2013 06:42
super wyglada

w mojej kuchni

20.05.2013 17:51
lubie podudzia na obiad

idealme

20.05.2013 16:27
wygląda bardzo zachęcająco!

IwonaDD

20.05.2013 13:59
wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat