Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia kurczaka z pieczarkami...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej rzepakowy 6 łyżek
pieczarki 300 gramów
cebula 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia kurczaka z pieczarkami...

1. Podudzia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawą do drobiu i Przyprawą do potraw Kucharek. 

2. Na gorącym oleju zrumienić podudzia z obu stron.

3. Do podudzi dodać pokrojone pieczarki z cebulą, zalać wodą i wszystko dusić z 30 minut.

4. Do smaku doprawić Przyprawą do zup i potraw w płynie Kucharek, podawać do ziemniaków, ryżu lub pieczywa.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.10.2014 15:58
musze kiedyś takie zrobić,z pieczarkami nie jadłam jeszcze udek
Wafelek2601 16.10.2014 08:34
bardzo smaczne
Zdzisław 13.04.2014 22:12
dla mnie smaczna potrawa na talerzu
Pani Domu 13.04.2014 19:18
smakowity kurczaczek
Monia 13.04.2014 18:08
Danie wygląda bardzo soczyście :)
IlonaAlbertos 13.04.2014 17:31
Uwielbiam takiego kurczaka z pieczarkami. Też czasami robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak