Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
lubczyk świeży
majeranek 1/2 łyżeczki
olej

Porada

Zamiast kilku przypraw , mozemy kupić gotową mieszankę-Pieprz bałkański .

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU

Kroki postępowania

1
Podudzia podgotowujemy , zdejmujemy skórę , ukladamy w naczyniu żarorodpornym .Posypujemy obraną , pokrojoną cebulą .
Krok 1 - PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU foto
2
Wszystkie przyprawy mieszamy razem , dodajemy 5 łyżek oleju , mieszamy .
Krok 2 - PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU foto
3
Mieszanką polewamy podudzia .
Krok 3 - PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU foto
4
Kroimy pomidora w plastry , układamy na mięsie , solimy .
Krok 4 - PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU foto
5
Kładziemy gałązki natki pietruszki .wkładamy do piekarnika , zapiekamy 30-40 minut w 180 C .
Krok 5 - PODUDZIA KURCZAKA PO BAŁKAŃSKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2014 09:58
super jedzonko
Seba 24.07.2014 08:48
smaczna potrawa
Ania84 14.07.2014 21:00
smaczne danie
Zdzisław 14.07.2014 19:07
smacznie wygląda potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak